فول فاند چیست و مدارک لازم برای گرفتن فاند

فول فاند چیست

فول فاند چیست ؟

فول فاند (Full Funding) به بورسیه تحصیلی گفته می شود که تمام هزینه های تحصیلی دانشجو که شامل شهریه دانشگاه، هزینه های زندگی و … است را فراهم می کند. به طور کلی فول فاند مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را پوشش می دهد. اگر شما هم به دنبال گرفتن بورسیه تحصیلی در خارج از کشور هستید اما اطلاعات کافی را راجع به آن ندارید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

فول فاند تحصیلی صرفا توسط دانشگاه ها ارائه نمی شود بلکه سازمان های دولتی، بنیاد های خصوصی یا سایر نهاد ها نیز می توانند فاند داشته باشند. معیار های دریافت فول فاند تحصیلی بسته به نوع بورسیه و دانشگاه ارائه دهنده آن متفاوت است، اما به طور کلی دانشجویان باید از نظر تحصیلی ممتاز و سابقه فعالیت های فوق برنامه قوی داشته باشند که به آن نهاد نشان دهند چرا برای دریافت این بورسیه واجد شرایط اند.

انواع فول فاند تحصیلی کدام است ؟

از آنجایی که کشور ها و دانشگاه های مختلفی بورسیه تحصیلی انجام می دهند انواع مختلفی هم از آن وجود دارد. هر کدام از کشور ها شرایط و پیش نیاز های خاص خود را دارند. در ادامه به معرفی تعدادی از انواع فاند می پردازیم.

بورسیه فولبرایت Fulbright

این بورسیه توسط دولت ایالات متحده به دانشجویان بین المللی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا در ایالات متحده ارائه می شود. این برنامه فرصت هایی را برای دانشجویان، پژوهشگران، معلمان و متخصصان از ایالات متحده و سایر کشور ها فراهم می کند تا در خارج از کشور به تحصیل، تحقیق و تدریس بپردازند. از مزایای بورسیه فولبرایت می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شهریه کامل
  • کمک هزینه زندگی
  • بلیط هواپیما
  • بیمه درمانی

بورسیه Gates Cambridge

بورسیه گیتس کمبریج یک جایزه تحصیلی پس از فارغ التحصیلی برای دانشجویان برجسته خارج از بریتانیا است که برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا در هر رشته تحصیلی در دانشگاه کمبریج درخواست می دهند. برای درخواست این نوع بورسیه و فاند تحصیلی باید شرایط زیر را دارا باشید.

  • شهروند کشوری خارج از بریتانیا باشید.
  • برای پذیرش در یک دوره کارشناسی ارشد تمام وقت، پژوهشی (MPhil) یا دکترا در دانشگاه کمبریج درخواست دهید.
  • دارای توانایی علمی برجسته باشید.

روند درخواست برای فاند گیتس کمبریج از دو مرحله تشکیل شده است که شامل :
مرحله 1 : شما باید برای پذیرش در دوره مورد نظر خود در دانشگاه کمبریج درخواست دهید.
مرحله 2 : پس از دریافت پذیرش از کمبریج، می توانید برای بورسیه گیتس کمبریج درخواست دهید.

علاوه بر این دو نوع بورسیه انواع بسیاری از فول فاند ها و بورسیه ها وجود دارد مانند بورسیه اراسموس ، بورسیه Rhodes و Chevening که هر کدام از اینها در قسمت های مختلف جهان از جمله اروپا و ایالات متحده آمریکا انجام می گیرد.
در ادامه به بررسی بهترین رشته ها برای فول فاند در خارج کشور می پردازیم.

بهترین رشته ها برای گرفتن فول فاند

رشته های مختلفی وجود دارد که متقاضیان زیادی در ایران دارد مانند رشته های پزشکی اما در خارج کشور این قضیه برقرار نیست. برای گرفتن فول فاند نیاز است که در رشته هایی تحصیل کنید که در خارج از کشور هم متقاضیان زیادی داشته باشد. به عنوان مثال رشته های علوم کامپیوتر متقاضیان زیادی داشته و فرصت های زیادی برای بورسیه و کمک های مالی در این رشته وجود دارد. در ادامه چند رشته خوب دیگر را معرفی می کنیم.

مهندسی : رشته های مهندسی مانند مهندسی برق، مهندسی مکانیک و مهندسی عمران نیز تقاضای زیادی دارند و گزینه های خوبی برای دریافت بورسیه تحصیلی هستند.

علوم : رشته هایی مانند فیزیک، شیمی و زیست شناسی نیز می توانند برای دریافت بورسیه تحصیلی مناسب باشند، به خصوص اگر علاقه مند به انجام تحقیقات باشید. زیرا برخی از فول فاند ها مانند Gates Cambridge همانطور که گفتیم برای پذیرش نیاز به شرکت در یک پژوهش دارند.

آمار : آمار مهارتی ارزشمند در بسیاری از زمینه ها از جمله تجارت، امور مالی و مراقبت های بهداشتی است. عوامل دیگری نیز وجود دارد که باید در نظر بگیرید هنگام انتخاب یک رشته برای تحصیل در خارج از کشور، مانند علاقه شما، مهارت ها و اهداف شغلی شما.

حداقل نمره آیلتس برای گرفتن فول فاند

یکی از مهم ترین پیش نیاز هایی که برای دریافت یک فول فاند موفق نیاز دارید سطح زبان خوب است. هر چند در کشور های مختلف و همچنین در انواع بورسیه، نمره آیلتس مورد نیاز متفاوت است. ارزیابی هر کشور از نمره آیلتس نیز متفاوت است و ممکن است برای دریافت فاند در یک کشور نیاز به نمره بالاتری نسبت به یک کشور دیگر داشته باشید. همینطور از آنجایی که رشته های حقوق و کامپیوتر رقابتی تر هستند دریافت بورسیه از طریق این رشته کمی سطح زبان شما را بیشتر به چالش می کشد.

اما به طور کلی برای اکثر فول فاند ها نمره مورد نیاز در هر بخش آزمون آیلتس 6.5 است. به یاد داشته باشید که نمره آیلتس فقط یکی از عوامل بسیاری است که برای اعطای بورسیه مورد بررسی قرار می گیرد. عوامل دیگر ممکن است شامل معدل، مهارت های رهبری، فعالیت های فوق برنامه، سابقه تحقیقاتی و تجربیات کاری شما باشد. بنابراین، حتماً تمام مهارت ها و تجربیات خود را در درخواست بورسیه خود برجسته کنید، حتی اگر نمره آیلتس شما کامل نیست.

چه مدارکی برای گرفتن فاند نیاز است ؟

به طور کلی رایج ترین مدارک مورد نیاز برای دریافت فول فاند عبارتند از :

مدارک تحصیلی و ریز نمرات : کپی تمام مدارک تحصیلی شما از دبیرستان تا بالاترین مدرک تحصیلی تان (مانند کارشناسی یا کارشناسی ارشد) به همراه ریز نمرات آن ها لازم است.

انگیزه نامه : انگیزه نامه نامه ای است که در آن باید اهداف تحصیلی خود را توضیح دهید و اینکه چگونه دریافت این بورسیه به شما در رسیدن به این اهداف کمک می کند. انگیزه نامه باید خوب نوشته شده باشد و برجسته ترین مهارت ها و تجربیات شما را نشان دهد.

رزومه تحصیلی : رزومه تحصیلی سندی است که خلاصه ای از تحصیلات، تجربیات کاری، مهارت ها و افتخارات شما را ارائه می دهد. رزومه تحصیلی شما باید به روز و مرتبط با رشته ای باشد که برای آن بورسیه درخواست می کنید.

توصیه نامه ها : نامه هایی هستند که توسط اساتید، کارفرمایان یا سایر افراد مورد احترام شما نوشته می شوند و صلاحیت ها و مهارت های شما را تایید می کنند. سعی کنید از افرادی توصیه نامه بگیرید که شما را به خوبی بشناسند و بتوانند نقاط قوت شما را به طور موثری بیان کنند.

آزمون های زبان : همانطور که پیش تر گفتیم یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای گرفتن بورسیه تحصیلی نمره آزمون های معتبر زبان انگلیسی مانند آیلتس و تافل است. که برای اکثر بورسیه ها نمره 6.5 آیلتس یا معادل آن در سایر آزمون ها است.

نمونه کار : اگر در رشته ای مانند هنر، طراحی یا مهندسی درخواست می کنید، ممکن است از شما خواسته شود نمونه کار خود را ارائه دهید. نمونه کار شما باید بهترین کار شما را نشان دهد و مهارت ها و توانایی های شما را به طور موثری برجسته کند.

جمع بندی

دریافت بورسیه تحصیلی می تواند رویای بسیاری از دانشجویان باشد. در این مقاله سعی کردیم یک راهنمای جامع و تمام اطلاعات لازم برای یافتن، درخواست و دریافت بورسیه تحصیلی، از جمله معدل آیلتس مورد نیاز، مدارک لازم، دانشگاه ها و سازمان های دولتی ارائه دهنده بورسیه و نکات کلیدی برای موفقیت در فرآیند درخواست را به شما ارائه دهیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

گردآوری شده توسط تیم تحریریه کروژدهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *