آزمون EPT | راهنمای کامل برای دانشجویان دکتری

تیم تحریریه

بروز رسانی شده در : 1403/04/16

آزمون EPT

در سال های اخیر آزمون های مختلفی در سراسر جهان به وجود آمدند، که هر کدام با هدفی خاص سطح مهارت زبان افراد را می سنجند. کشور ما هم از این قاعده مستثنی نبوده و آزمون های مختلفی را برای سنجش مهارت های مختلف زبانی به وجود آورده است. یکی از این آزمون ها آزمون EPT است.

در این مطلب کاربردی به طور مفصل آزمون ای پی تی را بررسی می کنیم پس اگر شما هم اطلاعات کافی راجع به این آزمون ندارید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید. اگر به دنبال سایر آزمون های ایرانی مانند تولیمو و MSRT هستید حتما سری به مقالات ما بزنید.

آزمون EPT چیست ؟

آزمون ای پی تی که مخفف English Proficiency Test است از سال 1385 تا کنون توسط دانشگاه آزاد اسلامی درحال برگزاری است. در ابتدا این آزمون صرفا برای افرادی تهیه شده بود که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد داشتند. اما حالا مدرک EPT به یکی از معتبرترین مدرک های آزمون زبان در داخل کشور تبدیل شده است.

دانشجویان برای ورود به مقطع دکتری نیاز است تا یک مدرک زبان انگلیسی برای اثبات سطح زبان خود ارائه کنند. دانشگاه آزاد با برگزاری این آزمون میزان مهارت زبان دانشجویان خود را می سنجد. پس اگر شما هم در این دانشگاه تحصیل می کنید و می خواهید به مقطع دکتری وارد شوید نیاز است تا در این آزمون شرکت کنید.

ساختار و نحوه نمره دهی در ازمون EPT

در این آزمون نمره کلی از 100 محاسبه می شود و همچنین سوالات آن شامل 3 بخش اصلی است. که به صورت زیر است :

1. واژگان (25 سوال)

این بخش آزمون از حدودا 25 سوال تستی تشکیل شده و دایره واژگان داوطلب را مورد ارزیابی قرار می دهد. موضوعاتی که در این بخش از داوطلب خواسته می شود عبارت است از مترادف کلمات، متضاد کلمات، کلمات مشابه و یا کلمات کامل کننده جمله.

2. گرامر (40 سوال)

حدودا 40 سوال در این بخش طراحی شده تا دانش داوطلب در قواعد و دستور زبان انگلیسی ارزیابی شود. در بخش گرامر، از داوطلب خواسته می شود تا اشتباهات گرامری را در جملات شناسایی کند، ساختارهای صحیح جملات را انتخاب کند و یا جملات را به درستی کامل کند.

3. درک مطلب (40 سوال)

این بخش آزمون EPT همانطور که از نامش بر می آید میزان درک داوطلب از متون علمی و آکادمیک را شامل می شود. این بخش را می توان به دو قسمت تقسیم کرد. اولین قسمت سوالاتی که از درون متن بیرون کشیده می شوند، که حدودا 20 سوال را شامل می شود. و قسمت دوم که شما با متنی رو به رو می شوید که قسمت هایی از آن جای خالی دارد و با توجه به مفهوم جمله و معنی کلمات باید جای خالی را پر کنید. به تست های این قسمت close test هم می گویند.

به طور کلی سوالات این آزمون در 3 بخش بالا خلاصه می شوند و خبری از بخش شنیداری در این آزمون نیست. نکات قابل توجه در کسب نمره از این آزمون عبارتند از :

  • آزمون EPT نمره منفی ندارد!
  • حداکثر نمره از 100 محاسبه می شود
  • حداقل نمره قبولی در این آزمون 50 است
  • مدت زمان برگزاری آزمون 140 دقیقه است

مدارک مورد نیاز و نحوه ثبت نام در آزمون EPT

برای ثبت نام در ازمون ابتدا می بایست به سامانه دانشگاه آزاد مراجعه کنید و سپس یک حساب کاربری ایجاد کنید. پس از ایجاد حساب کاربری با استفاده از نام کاربری و رمز عبور می توانید وارد حساب خودتان شوید. از قسمت آزمون ها وارد ازمون EPT شوید و مراحل ثبت نام را آغاز کنید.

مدارکی که هنگام ثبت نام به آن ها نیاز دارید :

  • اسکن صفحه اول و دوم شناسنامه
  • کارت ملی
  • کارت دانشجویی
  • عکس پرسنلی (حجم کمتر از 200 کیلوبایت)

پس از ورود به سامانه و بارگذاری مدارک مذکور می توانید ثبت نام را آغاز کنید. فرم ثبت نام را با اطلاعات شخصی خود به طور دقیق پر کنید و پس از آن هزینه ازمون را پرداخت کنید.

هزینه آزمون و تاریخ ثبت نام در EPT

هزینه شرکت در آزمون EPT برابر است با 400,000 تومان. پس از پرداخت هزینه آزمون می توانید کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنید. توجه داشته باشید که به همراه داشتن کارت ورود به جلسه و همچنین مدرک شناسایی معتبر (شناسنامه یا کارت ملی) هنگام ورود به سالن امتحان ضروری است.

با مراجعه به سایت دانشگاه آزاد می توانید از تاریخ دقیق برگزاری هر آزمون و همچنین تاریخ ثبت نام در آن آگاه شوید. به طور معمول یک ماه پیش از برگزاری آزمون حدودا یک هفته زمان دارید تا در ازمون ماه بعد ثبت نام کنید. یعنی برای ثبت نام در آزمون تیر ماه باید در خردادماه اقدام کرده و برای آزمون مردادماه از تیر ماه اقدام کنید و … .

اعتبار مدرک EPT

همانطور که پیش تر گفتیم اعتبار مدرک زبان EPT صرفا در دانشگاه های آزاد است و دانشجویان دکتری برای پایان دادن رساله خود می توانند از آن استفاده کنند، و سایر موسسات آموزشی چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور این مدرک را به رسمیت نمی شناسند. هر چند پس از دریافت این مدرک میتوانید از آن در رزومه خود استفاده کنید.

اعتبار مدرک EPT دو سال است و محدودیتی نیز برای شرکت مجدد در آن وجود ندارد.

منابع آزمون EPT

پیش تر با ساختار این آزمون آشنا شدیم و متوجه شدیم که چقدر به استاندارد آزمون های بین المللی مانند تافل و آیلتس نزدیک است. از آنجایی که دانشگاه آزاد برای این امتحان هیچ منابع مستقیمی معرفی نکرده است ما نیز از کتاب ها و منابعی استفاده می کنیم که برای اکثر آزمون های داخلی و جهانی مناسب هستند. در ادامه تعدادی از این کتاب ها را معرفی می کنیم.

504 Essential Words for the TOEFL :

این کتاب واژگانی را آموزش می دهد که علاوه بر آزمون EPT معمولاً در آزمون های استاندارد زبان انگلیسی مانند TOEFL استفاده می شود. 504 واژه ضروری به همراه هم معنی های آن ها که در گفتگوی روزمره بین انگلیسی زبانان استفاده می شود در این کتاب ذکر شده است.

Longman red :

کتاب لانگمن قرمز یکی از جامع ترین کتاب ها در بحث یادگیری زبان انگلیسی است. بخش های مختلف این کتاب شامل بخش شنیداری، قواعد و دستور، لغات و درک مطلب است. کتاب لانگمن علاوه بر مهارت های ذکر شده مهارت تست زنی شما را نیز افزایش می دهد و همچنین می توانید از آن در آزمون های دیگر مانند آیلتس و تولیمو نیز استفاده کنید.

1100 Words You Need to Know :

کتاب ” 1100 واژه ای که باید بدانید ” که به آن 1100 واژه بارونز نیز می گویند از بهترین منابع لغات در اکثر آزمون های بین المللی است. این کتاب از سطح متوسطی برخوردار است و همچنین برنامه ای به شما ارائه می دهد که اگر با آن پیش بروید در پایان دوره دایره لغات شما به طور چشمگیری افزایش می یابد.

English Grammar in Use :

این کتاب مرجعی جامع برای گرامر زبان انگلیسی است، و می تواند برای کمک به شما در بهبود مهارت های گرامری مفید باشد. همچنین این کتاب 3 سطح مختلف دارد که با به پایان رساندن هر کدام می توانید سطح بالاتر آن را تهیه نمایید.

نتایج آزمون EPT

نتایج ازمون به صورت مجازی و در حدود دو هفته پس از برگزاری امتحان در وبسایت دانشگاه آزاد اسلامی قابل مشاهده است. فقط کافی است داوطلبان وارد حساب کاربری خودشان شوند و به بخش نتایج آزمون مراجعه کنند. در آن قسمت هم نتیجه کلی آزمون و هم نتیجه هر بخش جداگانه قابل مشاهده است.

این موضوع سبب می شود تا داوطلبان در صورت کسب نکردن نمره قبولی نقاط قوت و ضعف خودشان را بشناسند و برای آزمون بعدی آمادگی بیشتری داشته باشند.

سخن پایانی :

در این مطلب سعی کردیم آزمون ETP را به صورت کامل برای شما شرح دهیم و یک راهنمای جامع برای دانشجویانی که قصد دارند در مقطع دکتری دانشگاه آزاد تحصیل کنند قرار دهیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد. حتما پیشنهادات و انتقادات خودتون رو از طریق بخش نظرات برای ما ارسال کنید تا به بهبود عملکرد ما کمک کنید.

گردآوری شده توسط تیم تحریریه استاد کامران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *