آزمون GMAT چیست ؟ نمره دهی و بخش های مختلف آن

تیم تحریریه

بروز رسانی شده در : 1403/04/16

آزمون GMAT

آزمون GMAT چیست ؟

آزمون GMAT یا Graduate Management Admission Test، آزمونی استاندارد است که توسط بسیاری از مدارس کسب و کار برای پذیرش در برنامه های MBA و همچنین برخی دیگر از برنامه های مدیریت استفاده می شود. این آزمون برای ارزیابی مهارت های تحلیلی، نوشتاری، کمی کلامی و خواندن شما در زبان انگلیسی طراحی شده است.

در این مطلب به بررسی کامل آزمون جی مت و نحوه شرکت در آن می پردازیم. اگر شما هم در هنگام مهاجرت کاری نام این آزمون به گوشتان خورده است اما اطلاعات کاملی درباره آن ندارید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید. حال بیایید کمی تاریخچه آزمون و تغییراتی که در این چند سال داشته را بررسی کنیم.


بیشتر بدانید : گرامر the و کاربرد آن در گرامر زبان انگلیسی.


تاریخچه آزمون جی مت

آزمون جی مت در سال 1953 توسط شورای پذیرش مدیریت تحصیلات تکمیلی (GMAC) در ایالات متحده آمریکا معرفی شد. ابتدا قرار بود این آزمون به عنوان جایگزینی برای آزمون پذیرش عمومی که توسط کالج های دولتی گرفته می شد شود. چندی بعد در دهه 1960 این آزمون به مدارس کسب و کار برای برنامه های MBI راه یافت. MBI دوره‌های تحصیلات تکمیلی هستند که دانشجویان را برای مشاغل مدیریتی در طیف گسترده‌ای از صنایع که شامل اصول پایه مدیریت کسب و کار مانند حسابداری، امور مالی، بازاریابی، مدیریت عملیات و رفتار سازمانی می شود.

به طور کلی افرادی که برای مهاجرت کاری مربوط به رشته های مدیریت و کسب کار اقدام کرده اند می توانند از آزمون GMAT برای اراده میزان سطح زبان خود استفاده کنند.
گاه شمار تغییرات این آزمون را می توان در جدول زیر مشاهده کرد.

سالنقاط عطف
1953GMAT جایگزین آزمون ATGS می شود
1967اولین نسخه کامپیوتری از این آزمون ارائه شد
1980بخش رایتینگ به آزمون اضافه شد
1990ارائه آزمون در خارج از ایالات متحده آغاز شد
2000بخش استدلال یکپارچه (IR) به آزمون اضافه شد
2012فرمت آزمون به کامپیوتری تطبیقی (CAT) تغییر کرد

امروزه یکی از مهم ترین معیار های سنجش در برنامه های MBI همین آزمون جی مت است.

آزمون gmat برای چه رشته هایی است ؟

این آزمون برای افرادی طراحی شده است که قصد دارند در برنامه های کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) یا سایر برنامه های تحصیلات تکمیلی مدیریت در مدارس کسب و کار در سراسر جهان شرکت کنند. هیچ الزام خاصی برای شرکت در GMAT وجود ندارد، به جز اینکه باید حداقل 18 سال سن داشته باشید و مدرک لیسانس یا معادل آن را از یک موسسه معتبر بگیرید.
با این حال، اکثر مدارس کسب و کار از متقاضیان انتظار دارند که نمرات GMAT قوی را به عنوان بخشی از فرآیند درخواست خود ارائه دهند.

مدارک و اقدامات مورد نیاز برای شرکت در آزمون جی مت

● سن : شما باید حداقل 18 سال سن داشته باشید تا در آزمون شرکت کنید.
● مدرک تحصیلی : باید مدرک لیسانس یا معادل آن را از یک موسسه معتبر داشته باشید.
● ثبت نام : قبل از شرکت در آزمون باید در وب سایت GMAC ثبت نام کنید.
● هزینه : هزینه شرکت در آزمون GMAT حدود 250 دلار است.
● تاریخ امتحان : آزمون را می توان در طول سال در مراکز آزمون تعیین شده در سراسر جهان انجام داد.

آیا آزمون gmat در ایران هم برگزار می شود ؟

متاسفانه در حال حاضر این آزمون در ایران برگزار نمی شود و شما برای شرکت در این آزمون باید به نزدیک ترین محل برگزاری آن که در ترکیه، ارمنستان و امارات متحده عربی است مراجعه کنید.
همچنین برای این آزمون نسخه آنلاینی هم وجود ندارد.

بخش های مختلف آزمون GMAT

همانطور که گفتیم این آزمون از سال 2012 به فرمت CAT تغییر کرده است که به این معنی است که آزمون پشت کامپیوتر صورت می پذیرد. به طور کلی شامل 4 بخش است که شرکت کننده می تواند با هر کدام از این بخش ها آزمون را شروع کند. مدت زمان آزمون GMAT نیز حدود 3 ساعت و نیم است. نمره کلی آزمون شما عددی بین 200 تا 800 می باشد که این عدد میانگین نمرات هر بخش آزمون است. اکثر دانشگاه ها نیز نمره 600 به بالا را می پذیرند.

این 4 بخش شامل :
● Analytical Writing Assessment
● Verbal
● Quantitative Reasoning
● Integrated Reasoning

در ادامه هر کدام از این بخش ها را به طور مختصر بررسی می کنیم و به موضوعاتی مانند تعداد سوالات، مدت زمان پاسخگویی هر بخش و فرمت سوالات می پردازیم.

بخش Analytical Writing Assessment یا AWA

بخش ارزیابی نوشتاری تحلیلی (AWA) یکی از سه بخش اصلی آزمون است که از آن برای سنجش توانایی شما در برقراری ارتباط موثر به صورت کتبی و ارائه استدلال های روشن و متقاعد کننده طراحی شده است.
در این بخش آزمون از شرکت کننده خواسته می شود که 2 مقاله بنویسد. در مقاله اول باید یک استدلال را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد و نقاط ضعف و قوت آن را بیان کند. اما در مقاله دوم شرکت کننده باید نظر و دیدگاه خود را راجع به یک موضوع بیان کند.

نکات حائز اهمیت که در نوشتن مقاله ها باید به آن توجه کرد این است که محتوا باید واضح و کامل باشد، استدلال ها باید منطقی و متقاعد کننده باشند و نوشته شما باید عاری از هرگونه خطای دستوری و نگارشی باشد.
نمره دهی این بخش به صورت 0 تا 6 انجام می شود که نمره نهایی آن میانگین نمرات هر مقاله است. نمره دهی نیز با توجه به همین نکاتی که گفتیم انجام شده و شما برای هر مقاله 30 دقیقه وقت دارید. تصحیح این بخش توسط یک کارشناس و الگوریتم کامپیوتری انجام شده و نمره نهایی شما در بخش AWA میانگین نمرات کارشناس و کامپیوتر است.

بخش Verbal

این بخش از آزمون GMAT مهارت خواندن، درک مطلب و استدلال شما را مورد سنجش قرار می دهد. شامل 31 سوال است که برای پاسخ دهی به آن 75 دقیقه فرصت دارید. سوالات در سه نوع مطرح می شود که شامل :

1.درک مطلب : به شما یک متن کوتاه یا بلند داده می شود و از شما خواسته می شود که به سوالاتی در مورد آن پاسخ دهید. سوالات ممکن است از شما بخواهند که ایده اصلی متن را شناسایی کنید، جزئیات خاصی را پیدا کنید، یا استدلال نویسنده را ارزیابی کنید.

2.استدلال جمله : در این نوع سوال، به شما یک جمله داده و از شما خواسته می شود که معنای آن را تعیین کنید. سوالات ممکن است از شما بخواهند که نوع جمله را شناسایی کنید (مانند جمله استدلالی یا جمله توصیفی)، معنای کلمات یا عبارات خاص را تعیین کنید، یا رابطه بین بخش های مختلف جمله را درک کنید.

3.اصلاح جمله : نوع دیگری از سوالات در آن به شما جمله ای داده می شود که از نظر دستوری یا نحوی نادرست است. شما باید با شناسایی جمله خطا را اصلاح کنید.

بخش Quantitative Reasoning

بخش استدلال کمی یا QR مهارت های محاسباتی شما را به چالش می کشد این بخش شامل حدودا 35 سوال است که 75 دقیقه فرصت برای پاسخ دهی به آن ها دارید. سوالات QR به صورت 5 گزینه ای است. به طور کلی برای این بخش به مهارت های زیر نیاز دارید :
● جبر
● هندسه
● ریاضیات پایه
● حل مسئله

بخش Integrated Reasoning

در بخش (IR) حدودا 9 سوال از شرکت کننده پرسیده می شود که این سوال ها همگی دارای گراف، جدول، نمودار و متن و نمودار با هم است که هدف از این بخش استخراج اطلاعات از این نمودار ها و تفسیر داده های آنهاست. مدت زمان پاسخگویی در این بخش نیز 30 دقیقه است.

از مهارت هایی که در این بخش نیاز دارید اول مهارت خواندن است زیرا باید بتوانید به سرعت متن ها و اعداد را بخوانید و اطلاعات را بیرون بکشید . دوم تفکر انتقادی است به این دلیل که باید اطلاعات را تجزیه تحلیل کنید و الگوی بین داده ها را کشف کنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به سوالات شما درباره آزمون GMAT پاسخ دهیم. سوالاتی مانند آزمون GMAT چیست ؟ بخش های مختلف آزمون جی مت ؟ آزمون جی مت در ایران و …….
به طور کلی آزمون جی مت آزمونی بین المللی است که ارائه مدرک آن برای شرکت در رشته های MBA و مدیریت کسب و کار در آمریکا و اروپا الزامی است. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

more in Wiki

گردآوری شده توسط تیم تحریریه استاد کامران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *